ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Каналу "Наш" призначено перевірки через розпалювання ворожнечі та російську пропаганду

25.02.2021, 15:52
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, м. Київ) одразу дві позапланові безвиїзні перевірки. Таке рішення Нацрада ухвалила 25 лютого на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада виявила, що поширені в ефірі мовника висловлювання народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Вадима Рабіновіча та екс народного депутата Євгена Балицького містять ознаки розпалювання ворожнечі, а також транслюють фейкові постулати російської пропаганди.

Так, 3 лютого мовник у прямому ефірі транслював брифінг Рабіновича з приміщення Верховної Ради щодо запровадження указом Президента України санкцій проти народного депутата з ОПЗЖ Тараса Козака та восьми юридичних осіб, пов’язаних із ним. “Поширені під час виступу твердження політика можна розцінювати як такі, що спрямовані на створення панічних настроїв серед громадян, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної ситуації, створення додаткової напруженості в суспільстві та протестних настроїв, розпалювання національної ворожнечі. Крім того, серед висловлювань Вадима Рабіновича в ефірі телеканалу “Наш” можна було почути й такі,  що повторюють фейкові постулати російської пропаганди про те, що з 2014 року влада в Україні сповідує ідеологію “фашизму”, – зазначає Нацрада.

Висловлювання Євгена Балицького канал транслював 4 та 5 лютого в контексті розмови про лідера громадської організації “Січ-С14” Євгена Карася.

Його висловлювання, зазначає Нацрада, “мають ознаки розпалювання національної ворожнечі та ненависті до представників окремої соціально-політичної групи за ознакою належності до певної ідеології, що в умовах збройного протистояння на території окремих районів Донецької і Луганської областей, спричиненого збройною агресією Російської Федерації, може мати серйозні наслідки для подальшого поглиблення протистояння, ескалації конфлікту, загрозі життю та безпеці громадян України”. 

Крім цього, телеканал також неодноразово демонстрував на екрані плашки з текстом, що містять терміни “фашист” і “нацист” стосовно лідера громадської організації “С14”.

Обидві перевірки телеканалу “Наш” призначено на підставі виявлених ознак порушення абзацу четвертого частини другої статті 6, пунктів “а”, “в” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та частини першої статті 28 Закону України “Про інформацію”.

Нацрада зобов’язала телеканал до 17 березня надати документи й матеріали, необхідні для проведення безвиїзної перевірки. Після перевірок компанії Нацрада ухвалить відповідні рішення.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого телеканал “Наш” подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 28 січня щодо призначення перевірки.

28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

12 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) через поширення експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди.

23 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

4 грудня 2020 року телеканал “Наш” надав слово в ефірі ток-шоу одному з ватажків так званої “ЛНР” Родіону Мірошнику. Нацрада призначила перевірку. 

3 вересня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Наш” через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та спричинив обурення в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!