ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить телеканал "Наш" через антиукраїнський ролик до Дня Незалежності

03.09.2020, 14:44
Фото - YouTube Наш
Фото - YouTube Наш

3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “НАШ” (“ТОВ “НАШ 365”) через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та викликав обурення у  суспільстві.

Таке рішення ухвалено на засідання Нацради, повідомляється на сайті регулятора.

Так, 24 серпня на телеканалі “НАШ” 14 разів було показано відеоролик “НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ” хронометражем 53 секунди, який був вироблений у художньо-образному стилі, без тексту, в супроводі звуку метронома.

“Цей відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення 1 грудня 1991 Всеукраїнського референдуму, на якому 90,32 % громадян, які брали участь у голосуванні (а це 84,18% населення України), підтримали незалежність України. Поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме в день державного загальнонародного свята – Дня Незалежності України – має ознаки дискримінації стосовно тих громадян України, через вибір яких на Всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року наша держава здобула незалежність, а також розпалення ворожнечі між різними групами населення країни”, - зазначає Нацрада.       

Нацрада перевірить дотримання компанією вимог абзацу четвертого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59  Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Рішення щодо каналу буде ухвалено за результатами перевірки.

Liked the article?
Help us be even more cool!