ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейгін: Є інформація, що Шарій міг отримати російське громадянство

26.03.2022, 08:00
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Литва забрала в російського пропагандиста Анатолія Шарія статус біженця через його зв'язки з росією. Однак йому вдалося влаштуватися в Іспанії. Також є інформація, що Шарій отримав якийсь статус в рф.

Про це в ефірі 24 каналу розповів російський політичний діяч та правозахисник Марк Фейгін. 

За його словами, міграційна служба на основі інформації департаменту безпеки Литви забрала в Шарія статус біженця.

“Він це оскаржував в першій інстанції, потім у другій. Йому остаточно відмовили. Проте ще задовго до того, коли йшли суди, він купив за гроші, які йому виплачували куратори в росії (на партію отримував з Москви гроші), нерухомість в Іспанії”, – сказав Фейгін.

Правозахисник не відкидає, що Шарій зі своєю співмешканкою міг купити право на проживання в Іспанії на основі наявної нерухомості та легалізувати його в період судів у Литві.

“Також є інформація, що Шарій отримав якийсь статус у росії. Можливо, громадянство. Куратори могли дати паспорт, і на основі статусу в росії він і зміг легалізуватися в Іспанії”, – заявив Фейгін.

Він додав, що Шарія можуть екстрадувати, бо в Україні його звинувачують за декількома статтями. Насамперед у держзраді. Фейгін сказав, що Офіс генпрокурора міг робити запити щодо видавання.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня 2021 року українські ЗМІ повідомили, що Литва позбавила статусу біженця політика та блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні в державній зраді. 10 травня 2021 року Шарію анулювали всі документи та оголосили його персоною нон ґрата. Шарій оскаржив рішення Литви щодо позбавлення його статусу біженця.

27 липня 2021 року юрист Марк Фейгін повідомив, що литовський суд відмовив блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви й він повинен буде покинути ЄС.

Президент Володимир Зеленський 16 лютого 2022 року розширив санкції проти Шарія та головного редактора видання “Страна” Ігоря Гужви. Тепер вони поширюються і на інші їхні сайти. 21 серпня 2021 року Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо подружжя Шаріїв – Анатолія і Ольги та Гужви. 

16 лютого 2021 року СБУ повідомила про підозру в скоєнні злочину громадянину України Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) та ч. 1 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”). Шарія викликали на допит 22 лютого до СБУ, а 25 лютого СБУ оголосила його в державний розшук. 

1 березня 2021 року СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу і необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні стосовно Шарія.

За даними ЗМІ, Шарій проживає наразі в Іспанії.

28 лютого 2022 року корпорація “Мета” заблокувала на території України акаунт пропагандиста Анатолія Шарія, звинуваченого в державній зраді. А на початку березня Youtube заблокував в Україні канал Шарія.

Liked the article?
Help us be even more cool!