ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Федоров: В Україні поки не планують забороняти TikTok

03.04.2023, 13:00
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

В Україні зараз не планують забороняти TikTok на смартфонах посадовців. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтервʼю LIGA.net.

“Таких розмов зараз немає. Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається в інших країнах. Але таких розмов і конкретних дій у цьому напрямку немає поки що”, – зазначив міністр.

Як повідомляв ІМІ, 24 березня на сайті Президента України з'явилася петиція з пропозицією заборонити в Україні китайський застосунок TikTok. “Оскільки зараз багато пропаганди йде через відео з TikTok, пропоную закрити його повністю, хоча б на період війни в Україні”, – йдеться в тексті петиції.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!