ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дождь" оскаржить рішення про відкликання ліцензії на мовлення в Латвії

09.01.2023, 12:26
Фото – Reuters / Scanpix / LETA
Фото – Reuters / Scanpix / LETA

Російський телеканал "Дождь" оскаржить рішення Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії щодо відкликання ліцензії на мовлення. Про це повідомив головний редактор телеканалу Тихон Дзядко, пише Delfi

За його словами, докладніша інформація може бути надана пізніше.

"Дождь" ще оскаржив рішення ради про штраф у 4 тисячі євро за відсутність перекладу латвійською мовою. Водночас канал заплатив штраф у 10 тисяч євро за позначення окупованого Криму як частини Росії, а російської армії як "нашої армії".

Як повідомляв ІМІ, 4 січня 2023 року голова Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Іварс Аболіньш заявив, що Латвія не веде жодних перемовин про повернення ліцензії російському телеканалу "Дождь".

Ліцензію на мовлення "Дождю" анулювали 6 грудня 2022 року через загрозу національній безпеці та громадському порядку. Того ж дня головред "Дождя" Тихон Дзядко назвав "фарсом" визнання каналу загрозою нацбезпеці Латвії. 

1 грудня 2022 року ведучий програми "Здесь и сейчас" на телеканалі "Дождь" Олексій Коростельов закликав глядачів повідомляти про проблеми російських солдатів на фронті й висловив сподівання, що канал зміг допомогти багатьом військовослужбовцям оснащенням. Після того як уривок з ефіру поширився мережею, головний редактор телеканалу Тихон Дзядко повідомив, що цей уривок вилучили з ефіру, та заявив, що "Дождь" "не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами".

2 грудня ведуча російського телеканалу "Дождь" Катерина Котрикадзе повідомила про звільнення Олексія Коростельова. Понад 60 російських медіа виступили на підтримку "Дождя".

Служба державної безпеки Латвії (VDD) розпочала 2 грудня розслідування у зв'язку із заявами, зробленими Олексієм Коростельовим щодо допомоги каналу солдатам окупаційних військ Росії.

8 грудня 2022 року український Медіарух оприлюднив заяву на підтримку рішення Національної ради з електронних медіа Латвії щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Дождь".

9 грудня 2022 року стало відомо, що міністр внутрішніх справ Латвії Крістап Еклонс вніс до чорного списку ексведучого "Дождя" Олексія Коростельова.

Liked the article?
Help us be even more cool!