ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дмитра Кисельова просять провести "предметне розслідування" стосовно журналістки Валентини Самар – ZN.ua

16.09.2020, 17:21
Фото – investigator.org.ua
Фото – investigator.org.ua

Заступник очільника “уряду” окупованого Криму Георгій Мурадов попросив гендиректора МІА “Росія сьогодні” Дмитра Кисельова провести “предметне розслідування” стосовно журналістки “Дзеркала тижня”, керівниці ІА “Центр журналістських розслідувань” Валентини Самар. 

Про це повідомляє “Дзеркало тижня”, яке отримало від власних джерел лист Мурадова до Кисельова.

У листі Мурадов просить Кисельова “звернути пильну увагу” і провести з допомогою журналістів його інформаційного агентства “предметне розслідування стосовно пані Самар і київського Центру журналістських розслідувань (ЦЖР), зокрема з приводу джерел фінансування діяльності, що дозволяють Самар купувати численні об'єкти нерухомості в Києві, та інших аспектів її нібито “правозахисної” і “журналістської” діяльності, які явно виходять за межі її професії”.

У листі Мурадова, який видання опублікувало, наводяться трактування висловлювань Валентини Самар у різних ефірах і цитат з публікацій у ZN.UA ще 2014–2016 років.

“Українські інформаційні структури не перший рік ведуть підривну роботу проти Росії і Криму, а зараз почали агресивну інформаційну кампанію з дискредитації іноземних друзів і партнерів Криму серед закордонних громадських діячів (Міжнародної асоціації друзів Криму). Це спричиняє велику стурбованість серед наших партнерів”, – йдеться в листі до Кисельова.

Також він зауважує, що “тепер пані Самар і її інформаційні ресурси активно долучилися до шантажу і третирування закордонних партнерів Криму”.

Нагадаємо, редакція Центру журналістських розслідувань виїхала восени 2014 року з окупованого півострова до Києва.

2 жовтня 2015 року Роскомнагляд обмежив доступ до сайту кримського інформаційного агентства “Центр журналістських розслідувань” на підставі вимоги Генеральної прокуратури Росії через матеріал Анни Андрієвської за 11 грудня 2014 року “Волонтери батальйону “Крим”

Сайт Центру журналістських розслідувань неодноразово зазнавав DDos-атак під час окупації Криму, самі працівники редакції викликалися “для бесід” у місцеве відділення ФСБ.

Liked the article?
Help us be even more cool!