ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно не підписало контракт з Оленою Гончарук

21.02.2023, 16:56
Фото – kievvlast.com.ua
Фото – kievvlast.com.ua

Державне агенство з питань кіно не підписало контракт з Оленою Гончарук, яка перемогла на конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру. Сторони не дійшли згоди за пунктами контракту, які стосуються прийняття нового статуту.

Про це повідомляє Суспільне.

Представники Держкіно заявили, що згоди не досягли за п'ятьма пунктами, водночас Гончарук та адвокати стверджують, що розбіжності є за 25 пунктами.

3 лютого стало відомо, що проти Олени Гончарук порушили кримінальну справу: підставою стали матеріали та акти перевірок діяльності центру. Потерпілим в опублікованому витягу зазначено Держкіно.

За словами представників інституції, підписання контракту не означатиме, що Держкіно відмовляться від справи. Визначати, чи винна Гончарук, буде суд.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно, якому в управління передали Довженко-Центр, видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому центрі це вважають фактичною ліквідацією.

Низка культурних інституцій виступила проти реорганізації Довженко-Центру. 

2 листопада Держкіно заявило, що за результатами аудиту відсторонило від виконання обов’язків в.о. генеральної директорки Національного центру Олександра Довженка Олену Гончарук та призначило на цю посаду Юлію Каждан. Каждан є керівницею кінологічного центру "Ерсте Хунд", підприємства з діяльністю у сфері права "Джулія", юридичної фірми "Каждан та партнери". Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

8 листопада команда Довженко-Центру вперше зустрілася з призначеною Держкіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

10  листопада правоохоронці прийшли в приміщення Довженко-Центру з обшуками, а 11 листопада знову прибули з обшуками.

15 листопада Держкіно тимчасово зупинило дію наказу про реорганізацію Довженко-Центру до завершення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника.

17 листопада тимчасова виконувачка обов'язків генерального директора Довженко-Центру Юлія Каждан відмовилася від посади. Замість неї Держкіно призначило новим т.в.о. гендиректора Довженко-Центру режисера, кінокритика, члена міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Андрія Алферова.

Команда Довженко-Центру вважає рейдерським захопленням центру призначення Каждан.

22 грудня Державне агентство України з питань кіно оголосило про проведення конкурсу на посаду керівника державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка". 

6 лютого 2023 року стало відомо, що конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центру виграла Олена Гончарук.

Liked the article?
Help us be even more cool!