ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно оголосило конкурс на посаду керівника Довженко-Центру

22.12.2022, 10:00

Державне агентство України з питань кіно оголосило про проведення конкурсу на посаду керівника державного підприємства “Національний центр Олександра Довженка”. Про це йдеться в наказі Держкіно від 21 грудня, повідомляється на сайті Держкіно.

Документи на участь у конкурсі приймаються з 21 грудня 2022 року до 16:00 20 січня 2023 року.

Формування конкурсної комісії розпочинається 22 грудня 2022 року.

Документи на конкурс надсилати на поштову (вул. Кіото, 27, м. Київ, 02156) та електронну адреси ([email protected]) Держкіно до 16:00 20 січня 2023 року.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно, якому в управління передали Довженко-Центр, видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому центрі це вважають фактичною ліквідацією.

Низка культурних інституцій виступила проти реорганізації Довженко-Центру. Відкликати цей наказ вимагає Громадська рада при Держкіно, Коаліція РПР, медіаспільнота. У МКІП ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо збереження цілісності фільмофонду Довженко-Центру.

2 листопада Держкіно заявило, що за результатами аудиту відсторонило від виконання обов’язків в.о. генеральної директорки Національного центру Олександра Довженка Олену Гончарук та призначило на цю посаду Юлію Каждан. Каждан є керівницею кінологічного центру "Ерсте Хунд", підприємства з діяльністю у сфері права "Джулія", юридичної фірми "Каждан та партнери". Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

8 листопада команда Довженко-Центру вперше зустрілася з призначеною Держкіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

10  листопада правоохоронці прийшли в приміщення Довженко-Центру з обшуками, а 11 листопада знову прибули з обшуками.

15 листопада Держкіно тимчасово зупинило дію наказу про реорганізацію Довженко-Центру до завершення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника.

17 листопада тимчасова виконувачка обов'язків генерального директора Довженко-Центру Юлія Каждан відмовилася від посади. Замість неї Держкіно призначило новим т.в.о. гендиректора Довженко-Центру режисера, кінокритика, члена міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Андрія Алферова.

Команда Довженко-Центру вважає рейдерським захопленням центру призначення Каждан.

Liked the article?
Help us be even more cool!