ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центру виграла Олена Гончарук

06.02.2023, 13:03
Фото - dovzhenkocentre.org
Фото - dovzhenkocentre.org

Конкурс на посаду гендиректора Довженко-Центру виграла Олена Гончарук, яку 2 листопада 2022 року Держкіно відсторонило від виконання обов’язків, а замість неї тоді призначило на цю посаду Юлію Каждан. 

Про результат конкурсу повідомила пресслужба Довженко-Центру.

“Конкурс на посаду генерального директора Довженко-Центру виграла Олена Гончарук! Знову. Вітаємо переможницю!” – йдеться в повідомленні.

Як повідомив Довженко-Центр, конкурс на посаду гендиректора Центру відбувся 6 лютого у приміщенні Державного агентства України з питань кіно.

Конкурсна комісія заслухала програми чотирьох кандидатів (п’ятий – Кирило Жаровський – зняв свою кандидатуру на користь Олени Гончарук), та проголосувала: Олена Гончарук – 6 голосів, Вікторія Водка – 3 голоси, по ноль голосів - Олексій Пантелєєв та Сергій Слєпак.

Переможницею визнано Олену Гончарук. Протягом двох місяців після конкурсу Держкіно має підписати із нею контракт.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно, якому в управління передали Довженко-Центр, видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому центрі це вважають фактичною ліквідацією.

Низка культурних інституцій виступила проти реорганізації Довженко-Центру. Відкликати цей наказ вимагала Громадська рада при Держкіно, Коаліція РПР, медіаспільнота. У МКІП ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо збереження цілісності фільмофонду Довженко-Центру.

2 листопада 2022 року Держкіно заявило, що за результатами аудиту відсторонило від виконання обов’язків в.о. генеральної директорки Національного центру Олександра Довженка Олену Гончарук та призначило на цю посаду Юлію Каждан. Каждан є керівницею кінологічного центру "Ерсте Хунд", підприємства з діяльністю у сфері права "Джулія", юридичної фірми "Каждан та партнери". Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

8 листопада команда Довженко-Центру вперше зустрілася з призначеною Держкіно кризовою менеджеркою Юлією Каждан на порозі біля входу до офісу: всередину співробітники її не пустили.

10  листопада правоохоронці прийшли в приміщення Довженко-Центру з обшуками, а 11 листопада знову прибули з обшуками.

15 листопада Держкіно тимчасово зупинило дію наказу про реорганізацію Довженко-Центру до завершення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника.

17 листопада тимчасова виконувачка обов'язків генерального директора Довженко-Центру Юлія Каждан відмовилася від посади. Замість неї Держкіно призначило новим т.в.о. гендиректора Довженко-Центру режисера, кінокритика, члена міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Андрія Алфьорова.

Команда Довженко-Центру вважає рейдерським захопленням центру призначення Каждан.

22 грудня 2022 року Державне агентство України з питань кіно оголосило про проведення конкурсу на посаду керівника державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка".

Liked the article?
Help us be even more cool!