ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатка Безугла просить владу відсторонити ексведучих каналів Медведчука і Мураєва від телемарафонів

19.10.2022, 10:00
Фотоколаж – ІМІ
Фотоколаж – ІМІ

Народна депутатка фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла просить безстроково відсторонити колишніх ведучих телеканалів Віктора Медведчука і Євгенія Мураєва від участі в телемарафонах. 

Відповідне депутатське звернення, адресоване Міністерству культури та інформполітики, Службі безпеці України та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вона оприлюднила на своїй фейсбук-сторінці.

"Прошу здійснити належні дії щодо безстрокового відсторонення осіб, які підігравали ворогу та просували прокремлівські наративи, "дискримінацію" російської мови, "громадянську війну" на Донбасі, правомірність загарбання Росією Криму тощо від участі в ефірах телемарафонів "Єдині новини", "Freedom" та інших медійних марафонах", – мовиться у зверненні.

Зокрема, йдеться про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Анастасію Даугуле, а також Макса Назарова, Діану Панченко, Світлану Крюкову, Володимира Полуєва, Лесю Медвєдєву. 

У своєму зверненні вона згадала звернення понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів, які в травні виступили з такою вимогою до влади.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня українські журналісти та правозахисні організації закликали відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе "національними", ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. Йшлося про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Проте Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення проросійських ведучих з телемарафонів. 

Медіагрупи також стали на захист ведучих. Телеканал "Інтер" заявив, що не має жодних сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції ведучої Анастасії Даугуле. Також про це заявила Медіа Група Україна.

Звернення підписали понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів. З Медіа Групи Україна, зокрема з каналів "Україна" та "Україна 24", підписали звернення 27 людей.

29 вересня Незалежна медійна рада закликала керівників парламентських фракцій та координатора марафону "Єдині новини" – міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка заборонити популяризацію членів колишньої ОПЗЖ, які майже щодня з’являються в ефірі телемарафону і які своїми діями схвалювали проросійську політику та сприяли агресії проти України.

У жовтні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що вважає неактуальною критику на адресу присутніх у телемарафоні колишніх проросійських телеведучих. 

Liked the article?
Help us be even more cool!