ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко про експроросійських телеведучих: Під час війни вони показують патріотичну роботу

05.10.2022, 14:40

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає неактуальною критику на адресу присутніх у телемарафоні колишніх проросійських телеведучих. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Щодо появи тих чи інших журналістів. Жодною мірою нікого не хочу захищати, але багато закидів, які звучали щодо тих чи інших ведучих, вони не актуальні щонайменше два-три роки. Вони залишили роботу на медведчуківських каналах чи інших досить давно. Можуть бути різні позиції щодо ставлення цих журналістів до того, що вони робили раніше, але принаймні під час війни вони показують абсолютно адекватну, професійну, патріотичну роботу і працюють у ЗМІ, до яких мало запитань", – прокоментував Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня українські журналісти та правозахисні організації закликали відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе "національними", ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. Йшлося про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Проте Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення проросійських ведучих з телемарафонів. 

Медіагрупи також стали на захист ведучих. Телеканал "Інтер" заявив, що не має жодних сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції ведучої Анастасії Даугуле. Також про це заявила Медіа Група Україна.

Звернення підписали понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів. З Медіа Групи Україна, зокрема з каналів "Україна" та "Україна 24", підписали звернення 27 людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!