ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Інтер” заявив, що не сумнівається в патріотичності ведучої Анастасії Даугуле

17.05.2022, 12:19
Фото – podrobnosti.ua
Фото – podrobnosti.ua

Телеканал “Інтер” заявив, що не має жодних сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції ведучої Анастасії Даугуле. 

Про це йдеться в заяві телеканалу щодо звернення медійників, які закликали відсторонити від ефіру національних марафонів ведучих, які поширювали проросійську пропаганду.

Канал заявив, що Даугуле ніколи “не працювала на так званих телеканалах Медведчука чи Порошенка і ніколи не займалася політичною пропагандою”.

“Кожен журналіст, ведучий, редактор, який працює на каналах груп, є працівником українського інформаційного фронту. З великим здивуванням редакція НІС побачила в списку “неугодних” телеведучих Анастасію Даугуле”, – йдеться в заяві. 

На каналі підкреслили, що Даугуле ніколи не вела політичних програм, хоча працює там 15 років. 

“З Групою НІС, як телеведуча новинного блоку марафону “Єдині новини”, Анастасія Даугуле працює з першого дня війни. Вона була однією з небагатьох, хто не злякався приїхати на канал і вести ефір фактично під обстрілами. Весь цей час Анастасія працювала в Києві, хоча мала змогу виїхати за кордон. Разом з редакцією вона цілодобово перебувала на студії та працювала в столиці в найважчий з воєнної точки зору час. Як ї її колеги з інших телеканалів – Тетяна Гончарова, Назар Довгий і Тигран Мартиросян”, – йдеться в заяві.

Крім того, зазначає канал, Анастасія Даугуле, як і більшість телеведучих "Інтера" та колег з інших каналів, працює кореспондентом і знімає матеріали, зокрема, і з небезпечних зон.

“Вважаємо, що професійний внесок Анастасії Даугуле в марафон “Єдині новини” є незаперечним. Ми не маємо жодних сумнівів ані щодо її професіоналізму, ані щодо її проукраїнської громадянської позиції, яку вона публічно неодноразово заявляла”, – йдеться в заяві. 

Сама Анастасія Даугуле назвала заяву медійників “полюванням на відьом”.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня українські журналісти та правозахисні організації закликали відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе “національними”, ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. 

Йдеться насамперед про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Автори звернення вважають, що зараз український медіапростір має шанс очиститись і запустити створення інституту репутації, щоб уберегти Україну від повторення історії в майбутньому.

13 травня Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення проросійських ведучих з телемарафонів. МКІП вважає, що сьогодні не час для публічних люстрацій і розпалювання конфліктів всередині країни та професійній журналістській спільноті. Міністерство радить під час війни звертати увагу на позицію, яку прийняли зазначені в списку проросійські ведучі.

Звернення підписали понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів. З “Медіа Групи Україна”, зокрема з каналів “Україна” та “Україна 24”, підписали звернення 27 людей.

“Медіа Група Україна” заявила, що не має сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції телеведучих, яких медіаспільнота закликала відсторонити від ефірів національних марафонів через їхні проросійські наративи.

Liked the article?
Help us be even more cool!