ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Медіа Група Україна” не має сумнівів щодо проукраїнської позиції телеведучих каналів Медведчука

17.05.2022, 10:49

“Медіа Група Україна” заявила, що не має сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції телеведучих, яких медіаспільнота закликала відсторонити від ефірів національних марафонів через їхні проросійські наративи.

Про це йдеться в заяві медіахолдингу.

“Щодо журналістів, про яких ідеться в заяві частини медіаспільноти, маємо зазначити, що згадані журналісти перейшли до “Медіа Групи Україна” задовго до війни. Це рішення не було ні політичним, ні кимось нав’язаним, ні кимось контрольованим. Це кадрова політика медіагрупи, яка спирається виключно на професіоналізм журналістів та їхню користь для каналів. 

Ми не маємо сумнівів ані щодо їх професіоналізму як журналістів, ані щодо їх проукраїнської громадянської позиції, яку вони публічно неодноразово заявляли. Кожного дня вони працюють на інформаційному фронті заради нашої Перемоги та майбутнього України”, – йдеться в заяві.

Медіагрупа зауважує, що зі згаданих журналістів в ефірі національного марафону “Єдині новини” з перших днів війни працює Тигран Мартиросян, який не полишав студію навіть під обстрілами. Василь Голованов працює в ефірі FREEДОМ з часу заснування проєкту. 

“Тож ми просимо не маніпулювати фактами та твердженнями в цей складний для країни час, коли ми всі маємо виступати єдиним фронтом. Особливо сьогодні, адже робота журналістів є вкрай важливою та такою, від якої напряму залежить наша спільна Перемога у війні”, – йдеться в заяві. 

Крім того, медіагрупа запропонувала прочитати публічні заяви Тиграна Мартиросяна, Василя Голованова та Наташі Влащенко.

Як повідомляв ІМІ, 12 травня українські журналісти та правозахисні організації закликали відсторонити від участі в національних телемарафонах та інших медійних марафонів, що називають себе “національними”, ведучих, які багато років підігрували ворогу та поширювали кремлівську пропаганду. 

Йдеться насамперед про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле. 

Автори звернення вважають, що зараз український медіапростір має шанс очиститись і запустити створення інституту репутації, щоб уберегти Україну від повторення історії в майбутньому.

13 травня Міністерство культури та інформаційної політики України виступило проти відсторонення проросійських ведучих з телемарафонів. МКІП вважає, що сьогодні не час для публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та професійній журналістській спільноті. Міністерство радить під час війни звертати увагу на позицію, яку прийняли зазначені в списку проросійські ведучі.

Звернення підписали понад 326 журналістів, медіа, громадських організацій і рухів. З “Медіа Групи Україна”, зокрема з каналів “Україна” та “Україна 24”, підписали звернення 27 людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!