ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чип Neuralink після першої операції на мозку людини дав збій

Нейротехнологічна компанія Neuralink зіткнулася з технічними проблемами пристрою, який вона імплантувала в мозок своєму першому пацієнту. Про це з посиланням на блог компанії повідомляє AIN.

В Neuralink пояснили: через декілька тижнів після січневої операції пацієнта Нолана Арба деякі нитки з електродами, розміщені в тканині мозку, почали виходити з неї. Це призвело до порушення роботи пристрою.

Про цю несправність 9 травня повідомило видання Wall Street Journal.

Neuralink заявила, що подолала цю проблему завдяки серії програмних виправлень програмного забезпечення, що не тільки відновило працездатність пристрою, а й навіть поліпшило тепер він працює краще, ніж одразу після операції.

Компанія повідомила, що зараз працює над покращенням вводу тексту для пристрою, а також керуванням курсором. Там додали, що прагнуть розширити можливості до використання пристроїв фізичного світу, таких як роботизовані руки та інвалідні візки.

Фахівці з області імплантів мозку вважають, що ускладнення можуть бути пов’язані з тим, що нитки з’єднуються з пристроєм, розташованим усередині кістки черепа, а не на поверхні мозкової тканини.

До того як імплантувати, пристрій Neuralink тестувала його на тваринах. Однак потенційною проблемою може бути те, що мозок тварин менший, і електроди не зміщуються так сильно, як у людей.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня 2024 року Ілон Маск повідомив, що його компанія Neuralink вперше успішно імплантувала чип у людський мозок.

Маск додав, що перший продукт компанії називатиметься “Телепатія”, він даватиме людині змогу “керувати телефоном чи комп’ютером – а через них майже будь-яким пристроєм – просто силою думки”.

У лютому 2024 року Ілон Маск заявив, що перша людина, в чий мозок вживили чип компанії, повністю відновилася й змогла керувати комп’ютерною мишкою силою думки

У листопаді 2023 року Neuralink шукала добровольця для свого першого клінічного випробування на людях бездротового мозкового чипа.

Liked the article?
Help us be even more cool!