ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти, яких не запросили на пресмарафон Зеленського, влаштували акцію

26.11.2021, 13:32
Фото – ІМІ
Фото – ІМІ

У Києві відбулась акція журналістів, яких не запросили на пресмарафон президента Володимира Зеленського.

Участь в акції біля коворкінгу Creative State Arsenal взяли близько 10 журналістів. Зокрема, серед них "Заборона", журналістка-розслідувачка Тетяна Козирєва.

Журналісти наголошували на вибірковій акредитації медіа для висвітлення заходів за участю Зеленського.

Медійники тримали плакати: “Привіт Януковичу”, “Доступ до інформації – це не привілей, а обов'язок”, “Ми проти заборон для журналістів”.

Фото – ІМІ

Журналістка-розслідувачка Тетяна Козирєва зазначила в коментарі ІМІ, що учасникам акції незрозуміло, як формувалися списки журналістів для пресмарафону.

“Нам як журналістам незрозумілий формат пресмарафону, незрозумілий формат зустрічі з журналістами, в якому відсутня процедура акредитації. Нам незрозуміло, що таке запрошення для журналістів. Запрошення для журналістів не визначено жодним законом. Ми б хотіли, щоб президент жив за законом про інформацію, де чітко прописано процедуру акредитації для медіа. Нас також турбує той факт, що були складені списки медіа, але незрозуміло, за яким принципом. Незрозуміло, чому в цих списках не представлено журналістів, які робили гучні розслідування останнього року. Зокрема, як “Белінгат”, чи редакція “Соромно”, яка займалася розслідуванням “вагнергейт”, чи Слідство.Інфо, яке займалося темою офшорів президента. Очевидно, що ці теми незручні для ОП та Зеленського, тому відбувається якась дивна селекція, яка не відповідає взагалі демократичним цінностям”, – сказала вона.

Козирєва сподівається, що Офіс президента та пресслужба Зеленського “зроблять висновки, і надалі спілкування з медіа буде прозорішим”.

Реакції з боку ОП на акцію журналістів не було, додала Тетяна.

Як повідомляв ІМІ, 25 листопада Офіс президента анонсував на 26 листопада пресмарафон президента Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції. ОП повідомив, що на пресмарафон запрошено лише 30 журналістів “у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів”.

Незапрошені журналісти запропонували прийти під місце проведення заходу і влаштувати президенту пікет. 

25 листопада прессекретар Президента України Сергій Никифоров оприлюднив список засобів масової інформації, запрошених на пресмарафон Володимира Зеленського. До нього ввійшло 32 медіа.

20 травня відбулася пресконференція президента Володимира Зеленського за підсумками двох років перебування на посаді глави держави. За даними ОП, на захід акредитували понад 200 журналістів, багато з них не отримали можливості поставити запитання.

Liked the article?
Help us be even more cool!