ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Мокрик пропонує змінити формат президентських пресконференцій

21.05.2021, 16:01
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик пропонує надати журналістам можливість ставити запитання на пресконференції президента за допомогою жеребкування.

Про це він написав 21 травня на своїй фейсбук-сторінці.

“ГОЛОВНЕ. Серед присутніх на пресці журналістів не модератор (Мендель, Побєдоносцева чи ще хтось) обирає довільно на власний настрій, хто і в якому порядку ставить запитання, а ЖЕРЕБ. Або у форматі "президент витягує картку з назвою ЗМІ з барабана", або з використанням онлайн-рандомайзера. В такий спосіб можливість поставити запитання не буде дискрецією підлеглої президента і її симпатій / антипатій / побажань, а волею ймовірності, перед якою рівні всі. І все, блін. Невже це так складно і неосяжно?” – написав Мокрик.

Також він пропонує проводити окрему пресконференцію для іноземних ЗМІ. “Щорічна пресконференція Президента України – для українських ЗМІ. Тим більше що інтерв'ю іноземним ЗМІ Зеленський і так дає значно частіше, ніж українським”, – написав журналіст.

Крім того, він вважає, що на пресконференцію необхідно акредитовувати “бодай приблизно ту кількість ЗМІ, яка зможе поставити запитання”. “Тобто якщо планується тригодинна преска, то акредитовують максимум 40–50 ЗМІ. Критерії для пріоритетної акредитації встановити нескладно”, – зазначив Мокрик.

Як повідомляв ІМІ, 20 травня відбулася пресконференція Президента України Володимира Зеленського за підсумками двох років перебування на посаді глави держави. Її модерувала очільниця Директорату з питань інформаційної політики ОП Ірина Побєдоносцева. За її словами, на захід акредитували понад 200 журналістів. Цього разу блогерів не акредитовували.

Liked the article?
Help us be even more cool!