ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів “Страны.ua”, які їздили у Херсон від “360 новини”, позбавили акредитації

01.12.2022, 16:52

Журналістів підсанкційного видання “Страна.ua”, які їздили у звільнений від російської окупації Херсон від видання “360 новини”, позбавили акредитації.

Про це “Детектору медіа” повідомив керівник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України полковник Богдан Сеник.

Так, акредитацію скасовано: Світлані Крюковій, Анастасії Товт, Владиславу Бовтруку та Андрію Зубовичу.

“У зв'язку із застосуванням санкцій проти трьох юридичних осіб, що належать інформаційному ресурсу “Страна”: ТОВ “Ласмак”, ТОВ “Маджері”, ТОВ “Смарт медіамережа” (Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, наступним журналістам Інформаційного агентства “360 новини”, які продовжували працювати на портал “Страна”, скасовано акредитацію: Бовтрук Владислав Петрович; Зубович Андрій Володимирович; Крюкова Світлана Валентинівна; Товт Анастасія Володимирівна”, - повідомив він.

Сеник уточнив, що рішення про позбавлення акредитації прийняли сьогодні, 1 грудня, після того, як отримали відповідний лист-клопотання від Міністерства культури та інформаційної політики.

Видання нагадує, що 14 листопада для журналістів провели перший престур до звільненого Херсона. В той же день у Херсон прибув Президент України Володимир Зеленський. На наступний день, 15 листопада, видання “Страна. ua” оприлюднило анонімний фоторепортаж зі звільненого міста. На фото стоїть водяний знак “Страна.ua”. 

На сайті “Страны.ua” Владислав Бовтрук фігурує як спеціальний кореспондент цього видання. 16 листопада на сайті, який не є заблокованим в Україні, вийшов репортаж, підписаний його ім’ям. “Детектор медіа” звернувся по коментар до Владислава Бовтрука та заступниці головного редактора “Страны.ua” Світлани Крюкової, однак не отримав відповідей.

Згодом керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник повідомив, що “Страна.ua” не отримувала акредитації для роботи в зоні бойових дій та на щойно звільнених територіях, зокрема в Херсоні. А Владислав Бовтрук отримав акредитацію як представник інформаційної агенції “360 новини”. Ще навесні акредитацію як представниця “360 новини” отримала інша кореспондентка “Страны.ua” Анастасія Товт.

Як повідомляв ІМІ, "Страна.ua" відома антиукраїнською пропагандою та перебуває під санкціями Ради національної безпеки та оборони з 2021 року. У 2022 році санкції були розширені: їх застосували до домену strana.ua та кількох дзеркал (strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today), а також до сторінок видання у фейсбуці, вконтакті, однокласниках.

16 листопада Президент Володимир Зеленський попросив секретаря РНБО Олексія Данілова розглянути петицію щодо забезпечення належного блокування і повного припинення співпраці держорганів із проросійським виданням "Страна.ua".

Liked the article?
Help us be even more cool!