ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондент підсанкційної "Страны.ua" їздив до Херсона як представник іншого медіа

17.11.2022, 11:36
Фото – Страна.ua
Фото – Страна.ua

Репортажі для "Страны.ua" під час престуру до Херсона знімав Владислав Бовтрук, який був акредитований від іншого медіа.

Журналіст отримав акредитацію як представник інформаційної агенції "360 новини", розповів "Детектору медіа" керівник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України полковник Богдан Сеник.

Також Богдан Сеник повідомив, що акредитацію як представниця "360 новини" ще навесні отримала Анастасія Товт, відома як кореспондентка "Страны.ua". Ця акредитація, за його словами, досі чинна. 

"Анастасія Товт, як і Владислав Бовтрук, отримала акредитацію управління преси та інформації Міністерства оборони, яке тоді опікувалося питанням акредитації. Вони пройшли перевірку Служби безпеки України у встановленому порядку", – сказав Богдан Сеник.

На сайті інформагенції "360 новини" йдеться, що "інтернет-видання "360 новини" побудовано на базі громадської організації "Громада на 360", є виключно некомерційною структурою та існує на власні кошти засновників, членів організації та благодійні внески меценатів". Засновниками ГО "360 новини" є Владислав Бовтрук і Андрій Зубович; організація зареєстрована в Клавдієво-Тарасовому на Київщині. Публікації сайту присвячено подіям у Бучанському районі Київської області. Більшість публікацій датовані минулим роком, найсвіжіша – 1 лютого 2022 року.

Як повідомляв ІМІ, підсанкційне онлайн-видання "Страна.ua" не отримувало акредитації Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, необхідну для роботи журналістів під час воєнного стану в зоні бойових дій. 

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада Президент Володимир Зеленський попросив секретаря РНБО Олексія Данілова розглянути петицію щодо забезпечення належного блокування і повного припинення співпраці держорганів із проросійським виданням "Страна.ua".

Видання "Страна.ua" відоме антиукраїнською пропагандою та перебуває під санкціями Ради національної безпеки та оборони p 2021 року. У 2022 році санкції були розширені: їх застосували до домену strana.ua та кількох дзеркал (strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today), а також до сторінок видання у фейсбуці, вконтакті, однокласниках.

11 листопада, у день визволення Херсона, ОК "Південь" повідомило, що доступ представників медіа до населених пунктів, які були деокуповані в листопаді 2022 року, тимчасово обмежено.

Низці представників ЗМІ після їхньої роботи у звільненому Херсоні в Міноборони скасували дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнали нечинними. Зокрема, позбавили акредитації журналістів hromadske Анастасію Станко та Миколу Пастико, CNN та SkyNews. Окрім них, у Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного, а також в ефірі каналу "Рада" було ввімкнення з Херсона. Про позбавлення акредитації повідомили і фотокореспондент "Української правди" Дмитро Ларін та фотограф Telegraf UA Євгеній Завгородній.

У Генштабі зауважили, що наказ Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022 доводиться всім представникам ЗМІ разом з видаванням прескарт.

Liked the article?
Help us be even more cool!