ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманому в справі про вбивство Фаріон повідомили про підозру

Спільний брифінг Офісу ГПУ та МВС 26 липня у Львові. Фото – gp.gov.ua
Спільний брифінг Офісу ГПУ та МВС 26 липня у Львові. Фото – gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру 18-річному мешканцю Дніпра у вчиненні умисного вбивства громадської діячки, колишньої народної депутатки Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). 

Про це повідомив заступник генерального прокурора Антон Войтенко 26 липня під час спільного брифінгу за участю міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка у Львові, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За словами Войтенка, прокурори погодили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Нині клопотання скеровано до Галицького райсуду м. Львова, де о 13-й годині розпочнеться судове засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв ІМІ, мовознавиця, громадська діячка Ірина Фаріон померла в лікарні 19 липня 2024 року після замаху на неї. 

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Серед причин замаху правоохоронці розглядають громадську та політичну діяльність, а також особисту неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство, а також не відкидають у вбивстві “російський слід”.

21 липня правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон та назвали його прикмети.

Поховали Ірину Фаріон 22 липня на Личаківському цвинтарі Львова.

Раніше джерела Суспільного в правоохоронних органах повідомили, що до вбивства Фаріон готувалися щонайменше місяць. Слідство вважає, що вбивство замовне, а чоловік, якого розшукує поліція, – виконавець.

25 липня правоохоронці затримали підозрюваного у її вбивстві. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що підозрюваний у вбивстві Фаріон готувався до скоєння злочину щонайменше два місяці.

Liked the article?
Help us be even more cool!