ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Загибель Галини Гатчинс: Алек Болдвін може постати перед судом

27.09.2022, 15:33
Фото – cnbc.com
Фото – cnbc.com

Американський актор Алек Болдвін, підозрюваний у пострілі, що вбив операторку Галину Гатчинс під час знімання фільму “Іржа”, може невдовзі постати перед судом. Він є одним з чотирьох людей, які фігурують в остаточному аналітичному звіті про стрілянину. Звіт планує опублікувати Офіс шерифа Санта-Фе, повідомляє New York Post.

За даними видання, окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс подала до Фінансового управління штату Нью-Мексико терміновий запит на 635 500 доларів на витрати для судового провадження щодо чотирьох людей у зв’язку з цим інцидентом.

У запиті прокурорка не розкривала осіб цих чотирьох, але зазначила, що “одним з можливих підсудних є відомий актор Алек Болдвін” і що звинуваченню доведеться провести до чотирьох окремих судів присяжних.

“На зніманні [фільму “Іржа”] Алек Болдвін пострілом убив Галину Гатчинс і поранив Джоеля Соузу під час репетиції однієї зі сцен. До нього з пістолетом, який врешті вбив Гатчинс і поранив Соузу, працювало багато людей”, – зазначила Кармак-Алтвіс у запиті.

Отримавши більшість доказової бази, прокурори Санта-Фе вирішили, що “звинувачувані з “Іржі” мають постати перед судом негайно”, через що прокуратура й подала запит на фінансування, написала Кармак-Алтвіс.

“Я готова розпочати визначення того, щодо яких осіб відбуватиметься судове провадження в цій справі”, – зазначила вона.

Фінансове управління штату погодилося надати прокуратурі 317 тисяч доларів – близько половини суми, на яку сподівалися юристи, пише видання.

Болдвін неодноразово заперечував, що стріляв зі зброї, яку тримав у руках під час репетиції, і заявляв, що пістолет вистрелив випадково. Втім, нещодавній звіт криміналістів ФБР свідчить про те, що пістолет не міг вистрелити без натискання на спусковий гачок.

Адвокат актора Люк Нікас опублікував заяву, у якій зазначив, що ясності щодо того, хто буде звинувачений (якщо хтось буде), досі немає.

“Окружна прокурорка чітко дала зрозуміти, що не отримала звіту шерифа та не ухвалювала жодних рішень стосовно того, хто буде звинувачений у цій справі (якщо хтось буде)”, – повідомив Нікас.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня 2021 року американський актор Алек Болдвін під час знімання вестерна “Раст”, випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет.

Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа”, Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

У першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC Алек Болдвін виклав свою версію загибелі Галини Гатчинс. Він заявив, що не натискав на курок.

Liked the article?
Help us be even more cool!