ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Болдуїн розповів свою версію загибелі операторки Гатчинс

03.12.2021, 12:09
Фото – AP
Фото – AP

Актор Алек Болдуїн виклав свою версію того, що відбулося під час репетиції на знімальному майданчику “Іржі”, коли операторку Галину Гатчинс смертельно поранили з реквізитного пістолета.

Про це він розповів у своєму першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC News, повідомляє Громадське.

“Хтось поклав “живу” кулю в пістолет, якої навіть не мало бути на території знімання. Хтось є відповідальним за те, що сталося. Я не можу сказати, хто це, але точно знаю, що це не я”, – сказав Болдуїн.

За словами актора, у день знімання він зустрівся з операторкою, щоб обговорити майбутню сцену, де він грав загнаного в кут і важко пораненого героя.

Під час репетиції, зазначив Болдуїн, перший помічник режисера Дейв Голлс передав револьвер, сказавши, що це “холодна зброя”, – означає, що зброя незаряджена або має фальшиві патрони. Водночас адвокатка Голлса зазначила, що до його обов'язків не входила перевірка зброї. Вона також не підтвердила, що саме її клієнт передав зброю Болдуїну.

Далі, за словами актора, він разом з Гатчинс почав репетирувати сцену. Каже, що він робив “усе за її вказівкою”: тримати пістолет нижче, іти праворуч тощо.

“Вона сказала, як хоче, щоб я тримав пістолет. Я тримаю його, як вона мені сказала: він був спрямований під її пахву”, – розповів Болдуїн.

Актор додав, що пістолет вистрілив, коли він його підняв, але він не натискав на спусковий гачок. “Я підіймаю пістолет і йду... Тоді я відпускаю курок і пістолет вистрілює”, – сказав Болдуїн.

Адвокатка першого помічника режисера підтверджує розповідь Болдуїна. За її словами, Голлс розповідав, що спостерігав за репетицією та бачив, що актор тримав палець поза спусковим гачком і не натискав на нього.

Після пострілу, за словами Болдуїна, на майданчику не одразу зрозуміли, що відбулося. Він навіть подумав, що в операторки стався серцевий напад.

На питання журналіста, чи відчуває актор провину, він відповів, що ні: “Я міг би вбити себе, якби вважав себе відповідальним, і я не кажу це просто так”.

Також актор не відкидає, що завершить акторську кар'єру. Каже, що не може уявити, що він міг би знятися в ще одному фільмі зі зброєю.

Як повідомляв ІМІ, голлівудський актор Алек Болдуїн заявив, що не натискав на курок, коли українська операторка Галина Гатчинс загинула на знімальному майданчику під час роботи над фільмом “Іржа”.

21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет.

Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

10 листопада відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа” Серж Светной подав до суду на актора Алека Болдуїна, який випадково застрелив операторку Галину Гатчинс, та інших членів команди.

Liked the article?
Help us be even more cool!