ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Загибель операторки Галини Гатчинс: поліція зосередилася на двох членах знімальної групи

25.10.2021, 10:04
Фото – фейсбук Галини Гатчинс
Фото – фейсбук Галини Гатчинс

Розслідування нещасного випадку, внаслідок якого в США загинула операторка Галина Гатчинс, зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет, повідомляє Радіо Свобода.

Деякі подробиці інциденту з’явилися в судових документах, поданих офісом шерифа округу Санта-Фе для отримання ордера на обшук. Втім, наразі жодних конкретних обвинувачень не висунуто.

У документах ідеться про те, що помічник режисера Дейв Голлс, який передав пістолет Болдуїну, назвав його “холодним”, що вказує на відсутність бойових патронів.

Помічник режисера не знав, що в пістолеті є бойові патрони, стверджує детектив департаменту шерифа Санта-Фе в документах.

Болдуїн одразу після пострілу передав пістолет Ганні Ґутьєррес – відповідальній за зброю на майданчику. За документами, вона вийняла стріляну гільзу та передала її та пістолет депутатам, коли вони прибули.

Ані Голлс, ані Ґутьєррес публічно не коментували ситуацію.

За повідомленнями в медіа, стрілянина сталася лише через кілька годин після того, як кілька членів знімальної групи залишили її через скарги на умови праці.

Компанія Rust Movie Productions, яка працює над виробництвом фільму “Іржа”, заявила, що їй не було відомо про офіційні скарги, проте пообіцяла “продовжити співпрацювати з владою Санта-Фе” одночасно з власною перевіркою.

Режисер Девід Соуза, який був поранений пострілом і госпіталізований, вперше прокоментував інцидент 23 жовтня, заявивши, що “спустошений” звісткою про смерть Гатчинс.

“Вона була доброю, яскравою, неймовірно талановитою, билася за кожен дюйм і завжди заохочувала мене працювати краще”, – сказав він у коментарі вебсайту Deadline.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Liked the article?
Help us be even more cool!