ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Член команди фільму "Іржа", під час зйомок якого загинула операторка, подав до суду на Болдуїна

11.11.2021, 12:45
Фото – AP Photo / Damian Dovarganes
Фото – AP Photo / Damian Dovarganes

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа” Серж Светной подав до суду на актора Алека Болдуїна, який випадково застрелив операторку Галину Гатчинс, та інших членів команди. 

Про це він заявив на пресконференції 10 листопада, повідомляє AP.

Светной стверджує, що недбалість викликала в нього “серйозне емоційне страждання”, яке переслідуватиме його вічно.

Він розповів, що Галина була його подругою, він тримав її голову, коли вона помирала. Також він сказав, що куля, яка вбила Галину, пролетіла близько до нього самого.

Светной сказав, що бачив зброю, яка лежала без нагляду в бруді за кілька днів до інциденту, і попередив про це відповідальних людей.

“Те, що сталося далі, переслідуватиме позивача завжди. Він відчув праворуч дивний і жахливий свист, схожий на повітря під тиском. Він відчув, що, на його думку, порох та інші залишки прямо вдарили в правий бік його обличчя. Потім з подряпаними окулярами й приглушеним слухом він став на коліна, щоб допомогти Гатчинс”, – йдеться в позові.

Позов Светной подав 10 листопада до Верховного суду Лос-Анджелеса. Відповідачами є майже 20 членів команди. Серед них, зокрема, актор і продюсер фільму “Іржа” Алек Болдуїн, помічник режисера, який передав Болдуїну пістолет, Девід Голлс, Анна Гутьєррес Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику.

У позові він вимагає компенсації та штрафних санкцій, проте сума не уточнюється.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет.

Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Liked the article?
Help us be even more cool!