ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів. З'ясовує, чи є бойові

28.10.2021, 10:32
Фото - фейсбук Галини Гатчинс
Фото - фейсбук Галини Гатчинс

Правоохоронці у межах розслідування загибелі операторки Галини Гатчинс вилучили на знімальному майданчику “Іржі” близько 500 патронів. За даними поліції, там намішані холості, фальшиві та, імовірно, бойові патрони. Як останні потрапили до реквізиту ㅡ встановлюватиме слідство.

Про це повідомили в Окружній прокуратурі округу Санта-Фе на пресконференції щодо перших результатів розслідування справи, повідомляє Громадське з посиланням на BBC та CNN.

Холості патрони, які зазвичай використовують під час знімання, призначені лише для створення звукового та світлового ефекту стрільби. “Фальшиві” патрони (dummy round) зазвичай використовують для перевірки роботи зброї та для навчання.

Втім правоохоронці також знайшли патрони, які вважають бойовими. Точно можна буде сказати після відповідних експертиз. Хоча про те, що реквізитний пістолет був заряджений бойовими патронами вже заявила профспілка IATSE Local 44, яка об’єднує фахівців із реквізиту.

“Зараз ми збираємося визначити, як вони туди потрапили та чому вони там опинилися, тому що вони не повинні були там бути”, - сказав шериф Адан Мендоса.

Правоохоронці також підтвердили, що до того, як пістолет передали актору Алеку Болдуїну, його до рук брали щонайменше дві людини: зброярка, Ханна Гутьєррес-Рід, як відповідала за реквізит озброєння, та помічник режисера фільму Дейв Холлс.

Перед тим, як дати зброю актору Холлс вигукнув “cold gun” (“холодна пушка”), що означало, що вона без бойових патронів. Таким чином Болдуїн мав бути упевненим, що працює із безпечним реквізитом. Однак пізніше Холлс зізнався слідчим, що не перевірив зброю як треба.

Гутьєррес-Рід повідомила слідчим, що на знімальному майданчику не зберігалися бойові патрони, а доступ до зброї у сейфі мали лише кілька людей. Після трагедії на майданчику “Іржі”, два члени знімальної групи розповіли, що вона “неправильно себе поводила зі зброєю” під час роботи над минулим кінопроєктом.

Усього слідчі вилучили три одиниці зброї зі знімального майданчика: пістолет, з якого вистрілили у Галину Гатчинс, модифіковану зброю та пластиковий неробочий револьвер.

Окружна прокурорка Мері Кармак-Олтвіс сказала, що те, як патрони потрапили в пістолет, буде ключовим фактором для пред’явлення обвинувачення у справі. Наразі розслідування перебуває ще на початковому етапі. Поки правоохоронці ще нікому не висували обвинувачення та не затримували.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет.

Liked the article?
Help us be even more cool!