ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юристи ТВі вважають, що претензії податкової не мають ніякої логіки

27.04.2012, 23:10
Юристів каналу ТВі «шокувала своїм непрофесіоналізмом» інформація, поширена Державною податковою службою в місті Києві з приводу податкової перевірки ТВі та фізичних осіб - підприємців, які надають каналу свої послуги. Про це йдеться в коментарі старшого юриста юридичної фірми Jurimex Катерини Муравйової, поширеному прес-службою ТВі 27 квітня.

За її словами, п'ятеро приватних підприємців не можуть сформувати валові витрати на суму понад 5 млн грн., тому що законодавство обмежувало оборот ППшників 500 тис. грн. І п'ятеро підприємців максимум можуть сформувати витрати на 2,5 млн грн., а не 5,4 млн грн, як нарахувала податкова.

На думку Муравйової, ідея про незаконне «формування валових витрат» виникла в податківців спонтанно і без критичного осмислення.
Вона наголошує на тому, що телеканал ТВі, як і всі українські канали, не є прибутковим, оскільки цей вид бізнесу є збитковим. Щодо каналу ТВі, то сума реальних збитків станом на початок цього року становить близько 80 млн грн, «і кожна копійка цієї суми може бути цілком адекватно підтверджена». «При такій сумі реальних витрат збільшення цієї суми ще на 5-7% не має під собою ніякої ні логічної, ні економічної логіки», - зауважує Муравйова.

Нагадаємо, 26 квітня телеканал ТВі заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. За два тижні до того генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив в ефірі про тиск на телеканал з боку податкових органів, оскільки на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли. Податкова тоді пояснила, що перевірка проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України.

27 квітня прес-служба ДПС у місті Києві повідомила, що «податківці встановили, що телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн». За даними ДПС, п'ять підприємців, які працюють у ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг по обробці інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн.
Раніше податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.
Liked the article?
Help us be even more cool!