ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЮНІСЕФ про наслідки війни та пандемії Covid-19: Українські школярі втрачають знання

Фото – mrpl.city
Фото – mrpl.city

Українські діти демонструють втрату знать, оскільки війна та пандемія Covid-19, що передувала їй, зривають навчальний процес. 

Про це заявила директорка Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії Реджина Де Домініцис 29 серпня в Женеві, повідомляє DW.

“В Україні атаки на школи не припиняються, залишаючи дітей у глибокому стресі та без безпечного місця для навчання. Це призвело до того, що українські діти не лише не можуть досягти успіхів у навчанні, але й не можуть закріпити те, чого вони навчилися, коли їхні школи функціонували повноцінно”, – зазначила вона.

У ЮНІСЕФ зауважують, що 57% учителів повідомили щодо погіршення навичок учнів з української мови, до 45% – про зниження математичних навичок та до 52% щодо зниження навичок володіння іноземною мовою.

За даними Дитячого фонду ООН, лише третина дітей молодшого та середнього віку повністю навчаються офлайн. Ще третина навчається в змішаному форматі – і онлайн, і офлайн, а третина – тільки онлайн.

Дві третини дітей дошкільного віку, зазначили в ЮНІСЕФ, не відвідують навчальних закладів. На прифронтових територіях три чверті батьків кажуть, що їхні діти не відвідують дошкільні заклади.

Також Де Домініцис заявила, що понад 1300 шкіл в Україні були “повністю зруйновані”, а інші сильно пошкоджені й не можуть бути використані, повідомляє AFP.

Вона також повідомила, що, за даними фонду, у семи країнах понад половину дітей-біженців з України не зараховано до національних систем освіти. Про які саме країни йдеться, у ЮНІСЕФ не повідомили.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство освіти і науки очікує, що 80–85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або в змішаному форматі. За даними міністра освіти та науки України Оксена Лісового, російські війська зруйнували вщент в Україні 180 шкіл, загалом понад 1,3 тисячі закладів освіти зазнали руйнувань і пошкоджень.

Liked the article?
Help us be even more cool!