ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни повністю зруйнували в Україні 180 шкіл – міністр освіти

Фото – rada.gov.ua
Фото – rada.gov.ua

Російські війська зруйнували вщент в Україні 180 шкіл, загалом понад 1,3 тисячі закладів освіти зазнали руйнувань і пошкоджень.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий на пресконференції, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні ми маємо 180 тільки шкіл, зруйнованих вщент. Більше 300 закладів освіти зруйновано, понад 1000 закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі, чи можуть вони бути відбудовані, чи ні”, – повідомив Лісовий.

Він нагадав, що уряд виділив 1,5 млрд грн на облаштування укриттів до нового навчального року. За його словами, три чверті шкіл облаштовано укриттями різного рівня та якості.

“75% шкіл облаштовані укриттями, але це не означає, що 75% учнів можуть повернутися до навчання. Це близько 9 тисяч шкіл, загалом у нас 13 тисяч шкіл. Для нас є пріоритетом повернення учнів, ми повертаємося до навчання там, де це можливо з безпекових питань. У регіонах, які наближені до зони бойових дій, навчання відбуватиметься онлайн”, – зазначив Лісовий.

Також міністр додав, що Міносвіти рекомендує задля підвищення якості освіти повернутися до офлайн-навчання і вишам з дотриманням безпекових вимог. За словами очільника міністерства, багатьом закладам вищої освіти архітектура дозволяє облаштувати укриття, проте не скрізь можна прийняти всіх студентів.

Крім того, Лісовий назвав ще однією проблемою міграцію викладачів, що також може створити перепони для відновлення аудиторного навчання. Тому, додав він, керівництво закладів вищої освіти самостійно ухвалюватиме рішення про відновлення навчання в офлайн-форматі.

Нагадаємо, в Україні розробляють концепції відбудови зруйнованих типових шкіл.

Liked the article?
Help us be even more cool!