ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Youtube заблокував канал президента Бразилії за фейк про зв'язок вакцини зі СНІДом

26.10.2021, 10:40
Фото – elinformeceres.com.ar
Фото – elinformeceres.com.ar

Youtube частково заблокував офіційний канал президента Бразилії Жаїра Болсонару. Сервіс позбавив його на тиждень можливості виступати з новими публікаціями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN Brasil.

Це зроблено, оскільки він повторно порушив правила спільноти.

“Ми видалили відео з каналу Жаїра Болсонару за порушення наших правил у частині поширення неправдивої інформації медичного характеру про COVID-19, яка стверджує, що вакцини не знижують ризику зараження і призводять до інших інфекційних захворювань”, – йдеться в заяві.

Під час свого щотижневого прямого ефіру в соцмережах Болсонару 21 жовтня процитував публікацію на одному із сайтів, у якій стверджувалося, що в щеплених проти коронавірусу у Великобританії нібито згодом виявляли СНІД, що вже було спростовано МОЗ Сполученого Королівства. Публікація Болсонару також уже була видалена з платформ, що належать Facebook.

Це вже друге з липня порушення правил Youtube з боку бразильського лідера. Перше попередження було оголошене йому в липні за твердження про те, що носіння масок не допомагає захиститися від зараження коронавірусом.

Як повідомляв ІМІ, у липні відеохостинг Youtube видалив відео, на яких президент Бразилії Жаїр Болсонару поширює неправдиву інформацію щодо коронавірусу COVID-19.

У 2020 році Facebook видалив пост президента Бразилії про коронавірус, у якому йшлося про те, що “гідроксихлорохін працює всюди”. 

Також Twittter видалив два дописи Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

7 липня 2020 року під час закритого пресбрифінгу Болсонару повідомив, що в нього виявили коронавірусну хворобу COVID-19.

Після цього Асоціація преси Бразилії вирішила судитися з президентом через те, що він поставив під загрозу життя та здоров’я журналістів, повідомивши на закритому пресбрифінгу та ще й без дотримання заходів безпеки, що хворіє на COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!