ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох акторів з РФ, що у відео дискредитували ЗСУ, внесли до списку тих, хто загрожує нацбезпеці

Скриншот з російського пропагандистського ролика з дискредитацією ЗСУ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, російських акторів Максима Громова й Олександра Панова.

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні 25 квітня, повідомила пресслужба медіарегулятора.

Там зазначили, що ці двоє акторів знялися в пропагандистському антиукраїнському відеоролику, який активно поширювався на платформах YouTube, Х, TikTok, Telegram. 

“Він націлений на зрив мобілізаційних заходів в Україні та розпалення ненависті і ворожнечі між громадянами нашої країни. Цей ролик є продуктом спеціальної інформаційно-психологічної операції РФ, що спрямована проти національної безпеки та оборони України, територіальної цілісності, суверенітету і громадського порядку України”, – зазначила Нацрада.

Медіарегулятор вважає, що будь-яка публічна діяльність зазначених акторів та використання творів (фільмів, передач, музичних творів тощо), фонограм, відеограм, створених за їх участі, може створити потенційну, актуальну загрозу національній безпеці, територіальній цілісності, а також громадському порядку в Україні. 

Нацрада звернеться до Міністерства культури та інформаційної політики України, яке веде цей перелік, щодо внесення акторів до нього.

Як повідомляв ІМІ, 1 квітня 2024 року проросійські телеграм-канали почали поширювати ролик “Його синок – еліта, а ти – м'ясо” українською, де показують життя дітей псевдоеліти та звичайних військових. У кліпі знялися двоє молодих акторів з Тюмені та Ярославля – Олександра Панов і Максим Громов. 

Liked the article?
Help us be even more cool!