ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Бразилії судитимуться з президентом, який міг їх заразити коронавірусом

08.07.2020, 15:50
Фото – elinformeceres.com.ar
Фото – elinformeceres.com.ar

Асоціація преси Бразилії повідомила, що судитиметься з президентом Жаїром Болсонару через те, що він поставив під загрозу життя та здоров’я журналістів, повідомивши на закритому пресбрифінгу та ще й без дотримання заходів безпеки, що хворіє на COVID-19.

Відповідну заяву Асоціація виклала на своєму сайті за підписом голови Пауло Жеронімо де Суси, повідомляє Громадське.

“Хоча президент Жаїр Болсонару й знав про те, що в нього COVID-19, він продовжив діяти злочинно і поставив під загрозу життя інших. Цього вівторка (7 липня. – Ред.), порушивши умови ізоляції, які йому радили лікарі, він зустрівся з журналістами, що він вважає відповідним своїй політиці, щоб особисто поінформувати їх про свій діагноз”, – йдеться в заяві.

На думку журналістів, своїми діями Болсонару порушив одразу дві статті бразильського кримінального кодексу: свідоме поширення заразної смертельної хвороби та нараження на негайний ризик здоров’я та життя інших. Санкція першої статті передбачає ув’язнення на строк від чотирьох років і штраф, другої – ув’язнення на 3–12 місяців.

“Країна не може просто спостерігати й не реагувати на неодноразові дії (Болсонару. – Ред.), які виходять за всі межі безвідповідальності та, вочевидь, є злочинами проти громадського здоров’я”, – йдеться в заяві Асоціації преси Бразилії. 

В Асоціації додали, що планують подати позов проти Болсонару до Верховного суду країни.

Як нагадує видання, 7 липня під час закритого пресбрифінгу Болсонару повідомив, що в нього виявили коронавірусну хворобу COVID-19.

До цього бразильський президент публічно заперечував серйозність загрози коронавірусу для країни, називаючи його легкою формою грипу, і звинувачував опозицію, ЗМІ, місцеву владу в намаганні скористатися епідемією та усунути його з посади.

Liked the article?
Help us be even more cool!