ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалила пост Президента Бразилії про коронавірус

31.03.2020, 13:24
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару

Соцмережа Facebook видалила пост Президента Бразилії Жаїра Болсонару про коронавірус, повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на TechCrunch.

Зокрема, соцмережа видалила відео, яким той поділився 29 березня. У відео йшлося про те, що "гідроксихлорохін працює всюди". Незважаючи на те що препарат все ще проходить тестування, а його ефективність для лікування COVID-19 не підтверджено.

Зараз воно відсутнє в переліку інших відео на сторінці Президента.

"Ми видаляємо контент у Facebook та Instagram, який порушує наші стандарти спільноти, що не допускають дезінформації, яка може призвести до фізичної шкоди", – заявив прессекретар Facebook у коментарі TechCrunch.

Facebook забороняє фейкові публікації про лікування, профілактику чи чисельність хворих. У відео, яке видалили, Президент Бразилії говорив з вуличним продавцем. Під час розмов Болсонару заявив, що "вони хочуть працювати", хоча рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я акцентуються на соціальному дистанціюванні.

Публічним особам радять обережніше ставитися до заяв про пандемію коронавірусу. Сумнівна інформація може призвести до того, що вірус поширюватиметься швидше.

Минулого тижня у Facebook заявили, що дезінформація про COVID-19 може завдати шкоди людям і буде негайно видалена.

Тепер питання полягає в тому, чи буде Facebook готовий застосувати таку політику до Дональда Трампа, якого критикують за поширення дезінформації щодо тяжкості спалаху, можливих методів лікування та ризику повернення людей на роботу, пише видання. Facebook побоюється реакції консервативних політиків та громадян, які придумали суперечливу теорію  про те, що це нібито дискримінує чи цензурує їхні пости, додають у TechCrunch.

Напередодні Twittter видалила два дописи Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!