ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалив відео з президентом Бразилії через фейки про коронавірус

22.07.2021, 10:14
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару

Відеохостинг Youtube видалив відео, на яких президент Бразилії Жаїр Болсонару поширює неправдиву інформацію щодо коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє НВ з посиланням на Reuters.

Згідно з правилами сервісу, не можна поширювати контент, у якому йдеться, що “гідроксихлорохин і/або івермектин ефективні для лікування або профілактики COVID-19”.

Також заборонено відео, в яких ідеться про те, що є ліки проти коронавірусу, або що маски не допомагають запобігти поширенню вірусу.

На каналі Болсонару в YouTube показують щотижневі виступи, на які він запрошує міністрів, відповідає на запитання глядачів і критикує своїх недругів.

Довгий час після початку пандемії президент Бразилії Жаїр Болсонару не реагував на COVID-19, висміюючи його як “невелику застуду”.

Як пише видання, Болсонару використовував свої конституційні повноваження для втручання в адміністративні питання міністерства охорони здоров'я, такі як клінічні протоколи, розкриття даних і закупівля вакцин.

Він наклав вето на закон, який, наприклад, дозволяв би використання масок у місцях релігійного поклоніння та виплачувати компенсацію медичним працівникам, що постійно страждають від пандемії, і перешкоджав зусиллям уряду з просування соціального дистанціювання, а також використовував свою постанову, щоб дозволити багатьом бізнесам працювати як “життєво необхідні”, включно зі спа й тренажерними залами.

Як повідомляв ІМІ, у 2020 році Facebook видалив пост Президента Бразилії Жаїра Болсонару про коронавірус, у якому йшлося про те, що “гідроксихлорохін працює всюди”. 

Також Twittter видалив два дописи Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

7 липня 2020 року під час закритого пресбрифінгу Жаїр Болсонару повідомив, що в нього виявили корона вірусну хворобу COVID-19.

Після цього Асоціація преси Бразилії вирішила судитися з президентом Жаїром Болсонару через те, що він поставив під загрозу життя та здоров’я журналістів, повідомивши на закритому пресбрифінгу та ще й без дотримання заходів безпеки, що хворіє на COVID-19.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!