ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ відкрив кілька проваджень за позовами про оскарження санкцій

04.03.2021, 13:54
Фото – Слово і Діло / ZIK
Фото – Слово і Діло / ZIK

Верховний Суд відкрив кілька проваджень у справах про оскарження указу президента від 2 лютого про застосування санкцій до “каналів Медведчука” і призначив дати засідань. 

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду.

Зокрема, 1 березня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду виніс ухвалу про відкриття провадження в справі за позовом телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) до Президента України, в якому позивач просить визнати протиправним і нечинним застосування санкції до каналу. Справу призначено до розгляду на 29 березня о 14:00.

2 березня Верховний Суд виніс ухвалу про відкриття провадження в справі за позовом телеканалу “112 Україна” (ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ”), у якому позивач просить визнати протиправним та нечинним указ Президента України від 2 лютого щодо застосування санкцій. Справу призначено до розгляду на 12 квітня о 14:00.

3 березня ВСУ відкрив провадження в справі за позовом ТОВ “Лідер ТВ” та ТОВ “Новий Формат”. Компанії просять визнати указ президента протиправним та нечинним у частині застосування санкцій до позивачів.

Справи призначено до розгляду відповідно на 29 березня та на 5 квітня.

Крім того, суд 1 березня отримав позовні заяви від ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ”, а 3 березня – від ТОВ “ТВ вибір”, у яких оскаржується указ Президента України від 2 лютого.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду надійшов позов ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ” (“112 Україна”), яким оскаржується указ президента від 2 лютого про застосування до нього санкцій.

15 лютого до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду надійшов позов від ТОВ “Новини 24 години” (телеканал NewsOne) до Президента України, в якому позивач просить визнати протиправним та нечинним указ про застосування до нього санкцій. 16 лютого суд залишив без руху позовну заяву каналу, надавши 10-денний строк для усунення недоліків.

12 лютого до Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду надійшов позов від ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації” (телеканал ZIK) до Президента України, в якому позивач оскаржує указ про застосування до нього санкцій. 15 лютого суд залишив без руху позовну заяву каналу, надавши десятиденний строк для усунення недоліків.

11 лютого Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відкрив провадження в одній зі справ за позовом щодо застосування санкцій до телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

9 лютого Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження за однією позовною заявою про визнання протиправним і скасування указу Президента України щодо запровадження рішення РНБО про санкції проти трьох телеканалів.

Другий позов, який також оскаржує указ президента, Верховний Суд залишив без руху і встановив для позивача 10-денний строк для усунення недоліків. 

8 лютого до Верховного Суду України надійшов ще один позов від фізичної особи до Президента України Володимира Зеленського з вимогою визнати незаконним указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

4 лютого до Верховного Суду подали два позови про оскарження указу Президента України про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!