ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд відхилив один із трьох позовів щодо оскарження санкцій проти "каналів Медведчука"

11.02.2021, 10:42
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження за однією позовною заявою про визнання протиправним і скасування указу Президента України щодо запровадження рішення РНБО про санкції проти трьох телеканалів.

Про це повідомляється 9 лютого на сайті Верховного Суду.

“Ухвалою в справі №9901/23/21 відмовлено у відкритті провадження за позовною заявою громадянина про визнання протиправним і скасування указу. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів”, – йдеться в повідомленні.

Другий позов, який також оспорює указ президента, Верховний Суд залишив без руху і встановив для позивача 10-денний строк для усунення недоліків. 

“Рішення (у справі №9901/22/21. – Ред.) мотивоване тим, що позивач не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Крім того, позивач не конкретизував підстав для залучення РНБОУ, ТОВ “Новини 24 години”, ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, ТОВ “Нові комунікації” до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача”, – йдеться в повідомленні суду.

Також суд повідомив, що 8 лютого отримав ще один позов з подібними позовними вимогами (справа №9901/26/21). Верховний Суд має розв'язати питання про відкриття провадження протягом п’яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

4 лютого до Верховного Суду подали два позови про оскарження указу Президента України про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

8 лютого до Верховного Суду України надійшов ще один позов від фізичної особи до Президента України Володимира Зеленського з вимогою визнати незаконним указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!