ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВСУ відкрив провадження за позовом щодо застосування санкцій до "каналів Медведчука"

12.02.2021, 10:07
Фото - uacrisis.org
Фото - uacrisis.org

11 лютого Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відкрив провадження в одній зі справ за позовом щодо застосування санкцій до телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду.

Зокрема, провадження відкрито у справі №9901/26/21 за позовом громадянина, який оспорює указ Президента України від 2 лютого 2021 року №43/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (згідно з додатком 2 до рішення РНБОУ застосовано персональні санкції щодо низки телеканалів).

В обґрунтуванні позовних вимог позивач вказує на порушення його права на отримання інформації від інформаційних програм, які транслюють телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK та інші, перелічені в додатках до спірного рішення, оскільки його доступ до них заблоковано. Позивач вважає, що втрата доступу до вказаних телеканалів є порушенням його прав, що передбачено статтями 8 та 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

З урахуванням положень ч. 2 ст. 266 та ч. 5 ст. 262 КАС України суд дійшов висновку про необхідність перевірки порушення зазначених прав позивача в судовому засіданні.

Справу призначено до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін на 15 березня о 12 год.

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження за однією позовною заявою про визнання протиправним і скасування указу Президента України щодо запровадження рішення РНБО про санкції проти трьох телеканалів.

Другий позов, який також оспорює указ президента, Верховний Суд залишив без руху і встановив для позивача 10-денний строк для усунення недоліків. 

8 лютого до Верховного Суду України надійшов ще один позов від фізичної особи до Президента України Володимира Зеленського з вимогою визнати незаконним указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

4 лютого до Верховного Суду подали два позови про оскарження указу Президента України про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!