ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запустили платформу з базою вчених та лікарів, у яких ЗМІ можуть запитати і про COVID-19

05.08.2020, 16:00
Фото - INSCIENCE
Фото - INSCIENCE

Громадська організація INSCIENCE запустила платформу “Науковий метод”, головною метою якої є просування наукового підходу на теми науки та медицини, зокрема COVID-19, повідомляє MediaSapiens.

На сайті зібрано базу вчених, відеолекції науковців, науково-популярних журналістів і блогерів, лікарів та інструкція як перевіряти інформацію. 

“Вчені коментують лише кожну п’яту наукову новину. Це — одна з причин, чому люди можуть посилатися на стереотипи й вигадки, а не наукові факти. Саме тому ми створили найбільшу базу вчених та фахових лікарів, до яких можуть звертатися медіа за коментарем”, - сказала співзасновниця та партнерка організації INSCIENCE, менеджерка проєкту “Науковий метод” Анна Орєхова.

До команди “Наукового методу” долучилися мікробіологиня, засновниця проєкту “Мікроб і Я” Олена Лівінська, автор україномовного науково-популярного каналу “Клятий раціоналіст” Артем Албул, співзасновник та головний редактор науково-популярного журналу “Куншт” Кирило Безкоровайний та лікарка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова. 

Нагадаємо, з початком пандемії коронавірусу українців почали не тільки штрафувати за порушення правил карантину, а й складати адмінпротоколи за дописи в мережі. Мовляв, деякі з них поширюють фейки про COVID-19 та сіють паніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!