ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні розпочали роботу над правовим регулюванням ШІ

Фото – Мінцифри
Фото – Мінцифри

В Україні почали роботу над правовим регулювання штучного інтелекту, для чого буде розроблено відповідну стратегію. Про це повідомив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

За його словами, вони провели стратегічну сесію за участю експертів, урядовців, народних депутатів та юристів, під час якої обговорили  шляхи, якими може йти Україна у сфері правового регулювання ШІ.

“Ми повинні не відставати від усього світу, а очолити тренд ШІ. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу”, – написав міністр.

За його словами, сьогодні Україна використовує ШІ в різних напрямах. Зокрема, Мінцифри розробляє віртуального помічника в “Дії”, завдання якого швидко знаходити відповіді на запитання користувачів. Крім того, ШІ допомагатиме Держстату обробляти й аналізувати дані, додав Федоров.

Окремо міністр звернув увагу на використання штучного інтелекту у сфері військових технологій. За його словами, ШІ допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупантів, збивати ворожі ракети, ефективніше наводити на цілі БПЛА тощо.

“Але нам потрібно більше. Тому створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок. Попереду багато роботи”, – написав міністр.

Як повідомляв ІМІ, у липні Рада Безпеки ООН провела перше засідання щодо небезпек штучного інтелекту.

Liked the article?
Help us be even more cool!