ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив арешт Шуфричу

Печерський районний суд Києва продовжив народному депутату від забороненої партії “ОПЗЖ” Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 листопада поточного року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речницю Офісу генерального прокурора Надію Максимець.

“Печерський райсуд столиці продовжив Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 4 листопада”, сказала вона.

Справа Шуфрича

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня 2024 року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Нестора Шуфрича та його експомічника. Їх обвинувачують у фінансуванні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміну меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Також Шуфричу інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України), йому може загрожувати 15 років позбавлення волі.

15 вересня 2023 року правоохоронці оголосили Нестору Шуфричу про підозру в державній зраді. Того ж дня Печерський районний суд Києва взяв його під варту на 60 днів без права на заставу. 8 лютого 2024 року СБУ оголосила Шуфричу нову підозру – у фінансуванні підрозділів Росгвардії в окупованому Криму. Нині він під вартою.

6 вересня Шуфрич написав заяву в Державне бюро розслідувань на слідчих і заявив, що в СІЗО йому вісім місяців не давали дозволу на медичні маніпуляції.

Liked the article?
Help us be even more cool!