ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Міноборони закликали не поширювати фото збитих дронів-камікадзе з бортовим номером та геолокацією

17.10.2022, 16:32
Фото – AFP
Фото – AFP

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не викладати фото збитих дронів-камікадзе в соцмережах, оскільки це може стати несвідомим поширенням розвідувальної інформації для росіян. І додала, що соцмережі відомих блогерів можуть стати поганим прикладом для пересічних дописувачів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй фейсбук-сторінці.

"Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе. Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих "Шахедів". […] Чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі?" – написала вона. 

Ба більше, зазначила Маляр, російські ЗМІ можуть цей факт використати в пропагандистських цілях. 

Крім того, вона закликала не робити на фото прив’язування до місцевості, щоб не було зрозуміло, де саме був знятий збитий дрон. 

"Тому уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації. Деякі дописувачі соцмереж уже підкоригували свої вранішні дописи й на фото з рештками збитих дронів замалювали номери "Шахедів", – написала вона. 

"Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні й не даваймо ворогу те, на що він активно полює", – додала Ганна Маляр.

Як повідомляв ІМІ, 17 жовтня військовий, головний редактор InfoCar Павло Кашчук заявив, що фотографії збитих дронів, на яких видно їхні номери, допомагають росіянам корегувати маршрути для атаки. Так він відреагував на публікацію міського голови Києва Віталія Кличка, де той виклав світлину з уламками одного з дронів, якими росіяни атакували Київ 17 жовтня.

Служба безпеки України вкотре нагадала, що не можна публікувати фото "прильотів".

Liked the article?
Help us be even more cool!