ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фото збитих дронів, де видно номери, допомагають росіянам корегувати маршрути – військовий

17.10.2022, 12:25
Фото – AFP
Фото – AFP

Фотографії збитих дронів, на яких видно їхні номери, допомагають росіянам корегувати маршрути для атаки.

Про це написав у фейсбуці військовий, головний редактор InfoCar Павло Кашчук.

Так він відреагував на публікацію міського голови Києва Віталія Кличка, де той виклав світлину з уламками одного з дронів, якими росіяни атакували Київ 17 жовтня.

"По цих номерах потім вираховується успішність маршрутів. І точних прильотів буде все більше. Навіть якщо по фото неясно, куди дрон упав, то вже сам факт, що дрон номер ХХХ долетів до Києва, вже дуже важлива інформація для ворога – значить його маршрут був вірним і він обійшов ППО по дорозі, значить цим маршрутом принаймні сьогодні можна кидати ще десяток дронів. "Шахеди" зазвичай відправляють по п'ять штук на ціль чи на район, але йти можуть різними маршрутами на різних висотах. Далі моніторяться соцмережі й визначаються успішні варіанти", – написав Кашчук. 

Служба безпеки України вкотре нагадала, що не можна публікувати фото "прильотів".

"Сьогодні росія атакує наші міста "Геранями"-"Шахедами". Та ми, українці, історично шануємо чорнобривці. А герані "розквітнуть" хіба що на ваших могилах, окупанти! Тож тримаємо стрій, допомагаємо тим, хто поруч, і не публікуємо фото "прильотів". А всю лють зберігаємо для ворога – щоб і далі гнати його з рідної землі!" – написала пресслужба відомства.
Liked the article?
Help us be even more cool!