ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Індонезії повідомляє, що почав відновлювати дані після масштабної кібератаки

12.07.2024, 12:40

Уряд Індонезії почав відновлювати дані, що опинилися під шифром під час масштабної кібератаки минулого місяця. Жертвою тієї атаки стали 160 урядових органів, повідомляє Reuters.

Група хакерів Brain Cipher вимагала викуп у 8 мільйонів доларів за розблокування даних, але пізніше перепросила й оприлюднила ключ для розшифрування безоплатно, повідомляє сінгапурська компанія з кібербезпеки StealthMole.

Атака порушила роботу низки урядових служб, зокрема міграційної, а також роботу великих аеропортів. Індонезійські посадовці визнали, що не мали бекапів більшості даних.

11 липня міністр з нацбезпеки Індонезії Хаді Т’яєнто заявив, що дані 30 держслужб, підпорядкованих 12 міністерствам, відновили за допомогою “стратегії розшифрування”, але деталей не розголошував. 

“Міністерство комунікацій використовує стратегію розшифрування, щоб відновити постраждалі сервіси й активи міністерств, державних органів і регіональних урядів. Ми працюємо над цим поступово”, – йдеться в заяві міністра.

Наразі невідомо, чи уряд скористався з ключем, наданим Brain Cipher. Хаді й міністр комунікацій Буді Аріє Сетіаді не відреагували на звернення по коментар.

Хакери-здирачі послуговуються вірусами, які шифрують дані, й вимагають у жертв викуп за їхнє відновлення. Влада Індонезії заявляла, що атака на них була вчинена за допомогою програми під назвою Lockbit 3.0.

Як повідомляв ІМІ, парламент Індонезії пропонує внести зміни до закону про телерадіомовлення, які передбачають заборону на журналістські розслідування та ЛГБТ-контент. Це спричинило критику з боку громадянського суспільства й кінематографістів щодо обмежень свободи преси й творчого самовираження.

Валентина Троян, Марія Ігнатьєва

Liked the article?
Help us be even more cool!