ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна завершила ратифікацію Стамбульської конвенції

18.07.2022, 14:47
Посол України в Бельгії Борис Тарасюк передає заступнику голови Ради Європи Бьорну Берґе документ про ратифікацію Стамбульської конвенції. Фото – твіттер Bjørn Berge
Посол України в Бельгії Борис Тарасюк передає заступнику голови Ради Європи Бьорну Берґе документ про ратифікацію Стамбульської конвенції. Фото – твіттер Bjørn Berge

Україна офіційно завершила ратифікацію Стамбульської конвенції, передавши відповідні документи заступнику генерального секретаря Ради Європи Бйорну Берге.

Про це у твіттері повідомила генеральна секретарка РЄ Марія Пейчинович Бурич, передає Укрінформ.

“Я щиро вітаю передання сьогодні Україною ратифікаційної грамоти Стамбульської конвенції РЄ”, – зазначила Пейчинович Бурич.

За її словами, Україна стала 36-ю країною – учасницею цього знакового договору.

Згідно з інформацією на сайті РЄ, конвенція набуде чинності щодо України 1 листопада 2022 року.

Як повідомляв ІМІ, 20 червня Верховна Рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію). 21 червня документ про ратифікацію підписав президент Володимир Зеленський.

Стамбульська конвенція – міжнародний договір, присвячений боротьбі проти насильства щодо жінок та домашнього насильства. Цей документ спрямований на запобігання насильницьких дій, захист і підтримку жертв, а також на залучення винних до відповідальності. Конвенція встановлює кримінальну відповідальність за всі форми насильства (психологічне, фізичне, сексуальне та економічне).

Його розробила Рада Європи ще у 2011 році в Стамбулі (тому конвенцію називають Стамбульською). Він починає діяти після ратифікації національним парламентом та відповідного коригування національного законодавства. Ратифікація угоди веде до змін у законодавстві та додаткового фінансування розв'язання проблеми домашнього насильства.

Liked the article?
Help us be even more cool!