ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

20.06.2022, 13:59
Zmina
Zmina

Верховна Рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію). Законопроєкт №0157 про ратифікацію підтримали 259 депутатів, про це повідомляє Liga."За" проголосували 193 депутатів зі Слуги народу. Решту голосів дали Платформа за життя та мир (15), Довіра (13), Відновлення України (12), Голос (10), Європейська солідарність (9), позафракційні депутати (5) та За майбутнє (2). Проти було тільки 8 голосів.

Стамбульська конвенція — міжнародний договір, присвячений боротьбі проти насильства щодо жінок та домашнього насильства. Цей документ спрямований на запобігання насильницьких дій, захист і підтримку жертв, а також на залучення винних до відповідальності. Конвенція встановлює кримінальну відповідальність за всі форми насильства (психологічне, фізичне, сексуальне та економічне).

Його розробила Рада Європи ще у 2011 році у Стамбулі (тому конвенцію називають «Стамбульською»), починає діяти після ратифікації національним парламентом та відповідного коригування національного законодавства. Ратифікація угоди тягне за собою зміни у законодавстві та додаткове фінансування вирішення проблеми домашнього насильства.

Liked the article?
Help us be even more cool!