ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

П’ять українських інтернет-ЗМІ стали лідерами з дотримання профстандартів - ІМІ

28.02.2019, 11:30

За результатами моніторингу ІМІ, лідером за рівнем дотримання професійних журналістських стандартів серед інтернет-ЗМІ став сайт "Український тиждень" (tyzhden.ua). Цей сайт уперше моніторився експертами ІМІ і потрапив до моніторингу як підписант Меморандуму "Медіа за усвідомлений вибір". 98% матеріалів на цьому ресурсі не містили порушень професійних стандартів журналістики.

Такими є підсумки аналізу 16 популярних інтернет-медіа на предмет дотримання професійних журналістських стандартів, що проводився ГО “Інститут масової інформації” у січні 2019 року**.

Другу сходинку розділили між собою відразу чотири сайти, які також є підписантами Меморандуму: "Ліга" (liga.net), "Новое время" (nv.ua), "Дзеркало тижня" (zn.ua), "Укрінформ" (ukrinform.ua). На цих ресурсах рівень матеріалів без порушень професійних стандартів становив 96%, що є дуже високим показником. Третю сходинку з показником у 94% матеріалів без порушень профстандартів посів сайт "Гордон" (gordonua.com).

За результатами моніторингу ІМІ, найнижчі показники з дотримання професійних журналістських стандартів отримали сайти "Обозреватель" (obozrevatel.com) – 62% матеріалів без порушень стандартів і "Страна" (strana.ua), де лише 48% матеріалів були без порушень.

**Аналіз проводився у 16 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua, liga.net, ukrinform.ua, zn.ua, censor.net.ua, tyzhden.ua, interfax.com.ua. Загальна вибірка становила 800 матеріалів.

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО ”Інститут масової інформації” та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews Network.

Ознайомитися з методологією дослідження можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!