ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Норвегії 12 міністерств зазнали кібератаки

Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

У Норвегії 12 міністерств зазнали кібератаки 24 липня, після чого поліція розпочала розслідування. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу міністерства місцевого самоврядування та регіонального розвитку Норвегії.

Атаку вчинили на інформаційно-комунікаційну платформу, якою користувались усі норвезькі міністерства, окрім Офісу прем'єр-міністра, міноборони, міністерства юстиції та громадської безпеки і МЗС.

“Ми дуже серйозно ставимося до цього інциденту. Урядова організація з безпеки та обслуговування тісно співпрацює з Управлінням національної безпеки та поліцією. Вони вжили низку заходів для боротьби з атакою, і ми уважно стежимо за ситуацією”, – зазначив глава міністерства Сігбйорн Гьельсвік.

За його словами, уряд працює у звичному режимі. Водночас вжито низку заходів для захисту інформації, а також створено кризову групу для розслідування інциденту.

Директор Норвезької урядової організації з безпеки та обслуговування Ерік Хоуп повідомив, що виявлено “невідому вразливість у програмному забезпеченні одного з наших постачальників”. “Цією вразливістю скористався невідомий зловмисник. Наразі ми закрили цю вразливість”, – сказав він.

За словами Хоупа, поки зарано говорити про масштаби атаки та про те, хто може за нею стояти.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли про кібератаки на домашні сторінки Сейму Латвії та кількох компаній, пов'язаних із транспортним сектором.

Як повідомляв ІМІ, 9 липня в Литві зафіксували дві кібератаки, пов'язані з музичними трансляціями. Під час обох інцидентів були збої в постачаннях музичних трансляцій із третіх країн інтернетом, замість запланованого змісту з'явилася дезінформація.

12 липня хакерська група “From Russia with Love” заявила, що отримала секретні дані до організації безпеки саміту НАТО у Вільнюсі. У витоку 29 файлів міститься різна інформація про захист лідерів країн НАТО, різні слайди, презентації, протоколи, програмне забезпечення, імена військовослужбовців. Литовський національний центр управління кризами підтвердив, що потенційний витік даних саміту НАТО, оприлюднених минулого тижня, пов'язаний зі зламом урядових систем Литви.

16 липня сайт парламенту Болгарії атакувала російська хакерська група NoName057 через наміри країни передати Україні партію зі 100 бронемашин.

Liked the article?
Help us be even more cool!