ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Німеччині відкрилася фотовиставка українських журналістів про облогу Чернігова

30.08.2024, 15:43
Павло Пущенко

До кінця жовтня в німецькому місті Шверін у центрі документації діятиме фотовиставка “Репортаж з блокадного Чернігова”, де представлено роботи чернігівського журналіста й фотографа Владислава Савенка та фотографа Валентина Бобиря.

Про це повідомляє представник Інституту масової інформації в Чернігівській області.

На виставці представлено світлини, які хронологічно документують наслідки війни. На знімках видно зруйновані будинки, школи, спортивні споруди, заклади культури та адміністративні будівлі. Своїми роботами фотографи хочуть привернути увагу до страждань в Україні та повернути війну в суспільство.

На фото Владислав Савенок на відкритті виставки в місті Шверін. Фото Оксани Шоорлеммер

“Мені дуже приємно, що виставка з дуже вражаючими роботами чернігівських художників Владислава Савенка та Валентина Бобиря тепер демонструється і у Шверіні. Виставка є важливим імпульсом для партнерства між Чернігівською областю та федеральною землею Мекленбург – Передня Померанія. Мені було дуже приємно зустрітися з Владиславом Савенком у Шверіні”, – зазначив у коментарі ІМІ організатор виставки Герхард Блей.

Фотографії чернігівських журналіста та фотографа документують не лише руйнування, а й мужність та гідність громадян, які вважали за краще залишитися та захищати свою батьківщину.

“Ці зображення змушують нас не заплющувати очі, а активно працювати в ім'я справедливості та миру. Користуючись нагодою, хочу подякувати фотографам, які ризикували життям у найскладніших умовах, щоб сфотографувати ці моменти для нащадків. Без їхньої сміливості ці історії могли б бути втрачені назавжди”, – зазначила на своїй фейсбук-сторінці співорганізаторка виставки Оксана Шоорлеммер.

Відвідування фотовиставки є безкоштовним.

Фотовиставка українських журналістів про облогу Чернігова відкрилася в Німеччині. Фото Оксани Шоорлеммер

На початку 2024 року Чернігівська обласна військова адміністрація підписала Спільну декларацію про наміри співробітництва між адміністрацією та урядом Федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія (Німеччина).

З бюджету Федеральної землі планують виділити 250 тисяч євро для облаштування укриттів у школах Чернігівщини. Також буде організована технічна підтримка для навчальних закладів.

Liked the article?
Help us be even more cool!