ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Точицький підтримує безперешкодний виїзд митців з України

Необхідно створити умови для того, щоб українські митці могли безперешкодно їздити за кордон, аби популяризувати знання про Україну.

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький журналістам під час форуму – культурної платформи “Україна відкрита світу”, повідомляє Укрінформ.

“Завдання міністерства – створити умови для того, щоб кожен митець міг спокійно, безперешкодно, на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки”, – сказав Точицький.

За його словами, західні партнери готові допомагати у фінансуванні таких поїздок. А міністерство має правильно формувати стратегію. Зокрема, чітко визначати очікування від тієї чи іншої поїздки, визначати, яким чином цього можна досягти.

Також мінінстерство, на думку Точицького, має розуміти, як переконати західних колег, що фінансування має бути саме на це.

Хто з ведучих виїхав з України?

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2023 року журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій заявив, що вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує “горизонтальної комунікації із західним суспільством”. І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

Міністерство культури та інформаційної політики України засудило дії журналіста й ведучого 24 каналу Олексія Печія, який вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. У міністерстві наголосили, що його дії – пряме порушення законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням.

Тодішній в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва повідомив, що з-за кордону не повертаються менш ніж 1% діячів культури, кому видано дозвіл на виїзд.

14 березня 2023 року тодішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що відомство розробило зміни до порядку виїзду за кордон артистів, митців та журналістів.

Втім міністерство відмовилося тоді надати ІМІ проєкт цього документа.

У лютому 2024 року з країни виїхав ексведучий телеканалу “Інтер”, спортивний журналіст Роман Кадємін.

Liked the article?
Help us be even more cool!