ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скеровано справу “міністра освіти” Херсонщини, який перенавчав українських дітей

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина РФ, який забезпечував перенавчання українських дітей на окупованій Херсонщині та в ефірах окупаційних медіа виправдовував війну Росії.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений у липні 2022 року прибув на окуповану Херсонщину та обійняв посаду так званого “міністра освіти та науки Херсонської області”. 

“Міністр” давав інтерв’ю у телеефірах окупаційних медіа, під час яких виправдовував російську агресію. Як спікер, неодноразово брав участь в “освітніх” та “культурних” заходах, закликаючи українських школярів навчатися за російськими програмами, а окуповану територію називав “новим регіоном РФ”. Відеозаписи таких виступів із закликами розміщувались на ресурсах захоплених місцевих медіа”, – зазначає прокуратура.

"Міністр освіти" окупованї Херсонщини, фото – kherson.gp.gov.ua

Крім того, обвинувачений інтегрував навчальні заклади окупованої Херсонщини до системи освіти РФ. 

Як зазначає прокуратура, під час уроків пропагувалася російська культура, ідеологія тощо. Анонсував поїздки учнів до окупованого Криму та до регіонів Росії, що, на його думку, мало виховувати у дітях прихильність до “руського світу”.  

Обвинувальний акт скерований за фактом колабораціонізму та виправдовуванні окупації частини України з використанням засобів масової інформації  (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2  КК України). 

Як повідомляв ІМІ, раніше пропагандист з Херсона отримав заочно 10 років за поширення російських наративів.

Liked the article?
Help us be even more cool!