ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нацради для закриття "Інтера" не вистачає повноважень - Артеменко

06.09.2016, 10:12

У Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не вистачає повноважень для закриття телеканалу “Інтер”. Про це в ефірі Громадського ТБ розповів голова Нацради Юрій Артеменко.

“Повноважень для втручання Нацради не вистачає. Але те, що кажуть: “Давайте політично зачинимо “Інтер” це “бєспрєдєл”. Тому що завтра після “Інтеру” будуть і 5 канал, і “Громадське радіо” і все що завгодно”, - сказав Артеменко.

За його словами, процедура призупинення ліцензії каналів триває дуже довго.

“У нас процедура – провести моніторинг, провести перевірку, це буде роками. Ми пропонували, якщо є підозра в розпалюванні ворожнечі, ми припиняємо ліцензію на 3 місяці і потім нехай канал поновлює її через суд. Але зараз ми так не можемо”, сказав Артеменко.

За його словами, пожежа на “Інтері” це скоєння злочину, який потребує розслідування та покарання. При цьому Артеменко вважає, що “Інтер” сам дав підставу так відреагувати на контент каналу.

“З іншого боку, “Інтер” дав підставу це зробити. Ми звертались до каналу і казали: “В країні де війна, де матері втрачають дітей, де ставлення до Росії не дружнє, ви виважуйте свої позиції”. Але святкові концерти, чи фразою, яку вирізали (Слава Україні – фраза, що була вирізана зі слів співака Олександра Пономарьова) телеканал дав підставу вчинити ці злочини”.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня телеканал “Інтер” заявив про напад на офіс компанії “Національні інформаційні системи”, збройний напад та постраждалих.

Напад і підпал будівлі НІС 4 вересня слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

5 вересня, вранці, у Києві під стінами головного офісу телеканалу “Інтер” на вулиці Дмитрівській зібралися десятки активістів, які не згодні з політикою телеканалу. Активісти, що зібралися зранку 5 вересня під будівлею телеканалу “Інтер”, оголосили безстрокову акцію протесту і блокування каналу. Учасники протестів підвезли шини та встановили намети біля будівлі телеканалу “Інтер”.

5 вересня Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі “Інтер” 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що “абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні”, реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

5 вересня телеканал “Інтер” подав до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національної поліції України заяву про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів через блокування офісу в Києві. Телеканал вимагає від правоохоронців “рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності і правопорядку”.

Фото - Еспресо.TV

Liked the article?
Help us be even more cool!