ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську відбувся пікет на підтримку телеканалу "Белсат"

22.12.2016, 11:01

В Мінську 20 грудня під будівлею адміністрації президента Білорусі відбувся пікет на підтримку телеканалу “Белсат” та свободи слова, повідомляє DW.

Учасники пікету, п'ять чоловік, протягом години стояли біля президентської адміністрації з плакатами на підтримку телеканалу і скандували гасла.

Як пояснив один з учасників акції, співголова оргкомітету зі створення партії “Білоруська християнська демократія” Павло Северинець, “ми прийшли сюди, тому що саме Олександр Лукашенко винен в тому, що в Білорусі немає свободи слова і єдиний білоруськомовний телеканал “Белсат” змушений перебувати в Польщі”.

Також пікетувальники пояснили, що вони вимагають припинення ретрансляції в Білорусі російських телеканалів, які, на їхню думку, дурять білоруське населення при потуранні місцевої влади.  Також учасники акції вимагають включення в обов'язковий телевізійний пакет “Белсату” і фінансування його з білоруського держбюджету.

Правоохоронні органи стежили за пікетом, але не перешкоджали його проведенню.

Телеканал “Белсат” здійснює мовлення з 2007 року під девізом “Перше незалежне телебачення в Білорусі”, але є підрозділом громадського Польського телебачення (Telewizja Polska, TVP), створеним в рамках договору МЗС Польщі та TVP.

Також, повідомляє DW, з'явилися повідомлення, що МЗС Польщі збирається припинити фінансування “Белсату” і домовився з білоруською владою про те, що в кабельних мережах в Білорусі з'явиться міжнародний польськомовний телеканал TVP Polonia.

Представники білоруської опозиції і громадянського суспільства організували кампанію зі збору підписів, сподіваючись переконати польську владу переглянути рішення про ліквідацію “Белсату”.

Як повідомляв ІМІ, нещодавно керівниця телеканалу “Белсат ТБ” Агнешка Ромашевська-Гузи заявила, що польський уряд фактично ліквідує це опозиційне білоруській владі медіа. Так вона розцінила скорочення бюджету телеканалу на дві третини в 2017 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!